طريقه عمل اللحمه اه والأرز البسمتي بالطريقه المصريه
هيبقي طعمها مختلف عن اي اكله عاديه احنا بنعمل ها في البيت وليها طعم خاص ده الطريقه دي هتشرفك قدام
اولادك زي اللي بتاكليها في المطاعم المشهوره وطريقتنا طريقتنا هتبقي سهله جدا وليها تركات بيدها طعم حلو
وطعم خاص وكمان التركات دي هتفرق معاكي كتير في طعمها .
مكونات اللحمه المعصجه والأرز البسمتي :
١_كيلو ونصف من اللحمه
٢_ربع كيلو من البصل المصري
٣_ربع كيلو من الفلفل الاخضر
٤_ربع كيلو من الطماطم
٥_ عدد واحده من الفلفل الاحمر
٦_عدد واحده من الفلفل الاصفر
٧_أرز بسمتي نصف كيلو
٨_خلطه الارز البسمتي
٨_جزر مبشور
٩_ ليمون ناشف
١٠_ بصل واحده
١١_بهارات للحمه المعصجه
١٢_بهارات للارز البسمتي
مكونات البهارات للحمه المعصجه
١_معلقه صغيره الفلفل الاسود
٢_معلقه صغيره من القرفه المطحونه
٣_معلقه صغيره من الحبهان
٤_معلقه صغيره من الكاري والكركم
٥_معلقه صغيره ثماء
٦_مغلقه صغيره الكمون المطحون ٧
٧_معلقه صغيره الكسبره
٨_معلقه صغيره من الفلفل الاحمر إذا كان لديك رغبه
٩_معلقه كبيره من الملح الابيض المصري
مكونات بهارات الأرز البسمتي :
١_ليمون ناشف للارز البسمتي
٢_معلقه كبيره كاري
٣_معلقه كبيره كركم
٤_ معلقه من بهارات الارز البسمتي
طريقه عمل اللحمه المعصجه بالطريقه المصريه
نقوم بتطقع البصلفي الكبه حتي
تصبح متقطعه صغير ونقوم بوضع اللحمه ونضع الزيت والزبدة ونقوم بتقلبها باستمرار لمده خمس
دقائق ثم نقوم بوضع مياه دافئ لمده نصف ساعه حتي يتم تسويتها ثم نقوم بتقطيع الطماطم مكعبات ثم نقوم بتقطيع الفلفل الاحمر
والفلفل الاخضر والفلفل الاصفر ويتم وضعه البهارات الفلفل الاسود والكمون المطحون والكسبره الناشفه والملح الابيض وقرفه
والحبهان المطحون ثم وضع نصف معلقه من الكاري والكركم وضعها علي النار ربع ساعه .
طريقه عمل الارز البسمتي بالطريقه المصريه
يتم تقطيه البصله في الكبه ووضع معلقتين كبيره من الزبده ومعلقتين من الزيت ويتم تحمرها ثم الجزر المبشوره ووضع الارز
البسمتي مع التقليب جدا ثم وضع خلطه الكاري والكرم والخلطه الارز البسمتي المعروفه ويتم وضع المياه ووضع الملح الابيض
ثم يتم تسويته وتقديمه بالف هنا .
\
واوووووووووووو هعمل الطريقه الجميله دي
ردحذف