طريقه عمل فتت الشاورما السوري
هنعمل فتت الشاورما السوري زي المطاعم السوريه اللي موجوده في مصر وطبعا وخدين الطريقه من واحد من داخل المحلات
السوريه وكمان ليها تكات معينه بتميز طريقتنا وكمان بتميز طعمها وشكلها والطريقه فتت الشاورما السوري هتشرفك قدام اولادك
وممكن اي بنت عايزه تعملها في البيت بطريقه صحيه ممكن تجربها واي ولد متغرب خارج البلاد
مكونات الشاورما السورى بأسرارها وتكتها :
١_كيلو من بفتيك اللحمه متقطعه شرائح طويله
٣_ خل ابيض
٤_ خل تفاح
٥_فص من الثوم
٦_ليمونه
٧_معلقه من المسطرده
٨ _الارز البسمتي حوالي كيلو الا ربع
٩_ بصل
١٠_ فص ثوم مهروس
١١_ معلقه من كاري
١٢_معلقه كبيره من الزبده البلدي
١٣_ مكعب مرقه دجاج
١٤_عدد ثلاث من الفلفل اخضر تقطيع وسط
١٥_وعدد ٢ من البصل متقطع بالطول ورفيع
١٦_عدد ٣ من الطماطم يتم تقطيعها وسط
مكونات بهارات فتت الشاروما السوري :
١_ معلقه صغيره من الفلفل الاسود
٢_معلقه الكبيره السبع بهارات
٣_معلقه صغيره ثوم بودر
٤_معلقه صغيره بصل بودر
٥_ معلقه كبيره ملح أبيض
٦_معلقه كبيره ورق لورا مع جيهان مع جنزبيل مطحونه
طريقه تحضير فتت الشورما السوري بأسرارها :
نضع الليه علي اللحمه البوفتيك وكمان نضع عليها معلقه من خل التفاح ومعلقه من الخل الابيض
ثم نقوم بوضع الليمونه وفص من الثوم المهروس ثم البهارات ثم نقوم بوضع المسطره ثم نقوم بوضع القرفه
والحبهان والجنوبية ونضع في الثلاجه من بليل حتي الصباح ثم بوضع الصنيه علي النار ونضع فيها الزيت
والزبدة ثم نضع اللحمه حتي تستوي في عرقها ثم يتم وضع الفلفل الاخضر والبصل حتي يندمج مع بعض
ثم يتم وضعه الطماطم عليها حتي يتشرب من بعضها ثم يتم تنزيلها من علي النار ثم نقوم بعمل الارز
بالبشاميل زي المطاعم نضع البصل علي النار حتي يحمر ثم ثم نضع فص ثوم صغير جدا مع التقليب باستمرار
ثم نضع الارز مع مكعب ماجي وده طبعا اختياري ويتم تقليب الارز جيدا ثم نقوم بوضع ٥ اكواب ماء دافئ
ثم نقوم بوضع الكاري ويتم تسويه الارز
ويتم التقديم مع فتت الشاورما السوري مع الرقاق المقرمشه اوجلاش ونحمره في عدد ٣ من الزبده البلدي ونقوم بتقطيعها وتحميرها في الزبده
ويتم تقديمها مع بعضها فتت الشاروما السورى ليها طعم خاص
جميل 😍
ردحذففانتاستيك
ردحذففيرى بيوتيفول
ردحذفياسلاااام رائعة
ردحذفروعه
ردحذف