طريقه عمل كنتاكي والبطاطس المحمره
في اقل م ربع ساعه
هاعرف كم سر من اسرار كنتاكي عن تجربه وصفه من واحده صاحبتي جوزها كم شغال في فرع كنتاكي اللي في
السعوديه هاقول لكم زي الفراخ تطلع مقرمشه ومستويه مئه في المئه والوصفه بدها لك مضمونه مئه في المئه
وكمان هاقول لكم ازاى تسويه ودرجه الحراره كام و وسراره وتكات كنتاكي وكمان هقولكم علي طريقه عمل
البطاطس المحمره زي المحلات بس هتكون غير مكلفه وموفره لينا طبعا وكمان هتحس بفرق في طعمها
مقادير وصفه كنتاكي المقرمشه
1-فرخه كيلو ونصف
٢. كوب حليب
٣. اثنين ليمونه معصوره
٤. معلقه كبيره ثوم مفروم
٥. ربع كيلو نشا
٦. معلقه كبيره بصل باودر
٧. معلقه كبيره ثوم بودر
٨. معلقه كبيره جنزبيل
٩. معلقه كبيره ملح
١٠. معلقه كبيره فلفل اسمر
١١. اثنين بيضه
١٢. نصف كيلو دقيق
١٣. معلقه ونصف بيكنج باودر
١٤. اربع اكياس مرق الدجاج
تحضير وصفه كنتاكي
هنحط بوله الحليب وعليه عصير الليمون ونحط الاثنين البيضه وانت معلقه الثوم المهروس فيديو ونحط
نصف البهارات اللي هي الثوم البودر والبصل البودر والجنزبيل والملح والفلفل الاسمر نصف البهارات بالضبط
ونحط اربع اكياس من مرقه الدجاج هي دي اللي هتساوي القرمشه والتعرجات اللي في المحلات و تديني نفس الشكل والطعم
اما بقى عن الدقيق انحط الدقيق والنشا والدقيق الذره ونصف البهارات الباقيه ونقلبهم كويس مع بعض ونحط معلقه
ونصف بيكنج باودر مع الدقيق والنشا اما بقى الفراخ نحطها في التتبيله اللي هي اللبن والثوم المهروس
والبيضاء والبهارات نضع فيها الفراخ ونحط ونفرفش سترتش هو البيت وثاني يوم في الثلاجه مطلعها ثاني يوم
ونحضر الدقيق وان نجيب كيس ثلاجه ونحط فيه شويه دقيق ونجيب قطعه قطعه من الدجاج ونحط في الدقيق في
الكيس والرب كويس عشان يحتله التجاعيد والكرمشه اللي موجوده في فراخ ونرجو كويس ونطلعه ونحطه فى
مصفه ينحط عليها دقيق تاني ونقفلبها كويس وبعد انا عقولكم دلوقتي علي سر من اسرار الوصفه لازم نقلي في
حله على النار ويكون الزيت كثير ويكون درجه حرارته عاليه ونبدا نقل القطعه او ثلاث قطع بكثير في المره
الواحده واستمتع باحلى كنتاكي مع احلى الوصفات معي ونقدمها جنب بطاطس محمره مقرمشه و جنب مايونيز وكاتشب
طريقه عمل البطاطس المحمره مع وصفه كنتاكي
هعرفكم علي طريقه حلوه اوووى لعمل البطاطس المحمره زي بطاطس المحلات كنتاكي ويبقي متميز في عمايلها وكمان لما ناكلها جانب كنتاكي و الكاتشب
مكونات البطاطس المحمره المصريه المقرمشه
1. نص كيلو من البطاطس المصريه مخصصه لتحمير
2- ثلاث اكواب كبيره من الزيت
3- معلقه كبيره من بهارت البطاطس المقرمشه
طريقه تحضير البطاطس المحمره المقرمشه
نقوم بتقشير البطاطس ثم نقوم بتقطع البطاطس صوابع متساويه ثم نضعها في الزيت وبعد دقيقتان يتم اخراجها من
الزيت ويتم وضع علي منديل مخصصه للاكل وبعدين نضع باقي البطاطس ي الزيت لمده دقيقتان ثم ترفع من علي
النار ونضع البطاطس اللي في المرحله الاولي نضعها في الزيت مره اخري ثم يتم تسويتها ثم يتم وضع البطاطس
التانيه في الطاسه مره ويتم تسويتها وترفع من علي النار ويتم تقديمها جانب كنتاكي بالكاتشب ونضع علي
البطاطس المحمره المقرمشه بهاراتها والملح وتقدم بالهنا
طريقه عمل كنتاكي والبطاطس المحمره في اقل م ربع ساعه هاعرف كم سر من اسرار كنتاكي عن تجربه وصفه من واحده صاحبتي جوزها كم شغال في فرع كنتاكي اللي في السعوديه هاقول لكم …
🌹🌹🌹🌹🌹
ردحذفواوووووووووووو وووووواووووو
ردحذف