-->
طريقه عمل البيتزا الايطاليه

طريقه عمل البيتزا الايطاليه

              طريقه عمل البيتزا الايطاليه

١. طريقه عمل البيتزا .

٢. مكونات البيتزا 

مكونات صلصه البيتزا الايطاليه 

طريقه تحضير سلطه البيتزا الايطاليه 

طريقه تحضير البيتزا  معشوقه الجماهير   


                          طريقه عمل البيتزا الايطاليه 

النهارده هنعمل معشوقه الجماهير  وفيها استاذه كل اخذ الوصفه وعجبته وكمان هاقولك  على نوع  الصلصه اللي 

 هتحطيها على العجينه واقول لكم مكونات العجينه الصح وازاى تحطي الجبنه في الوقت المناسب اللي هيخليها تمط

 معكي و اخليها زي بتاعه المحلات وطعمها بيكون جميل  وكمان معرف لدي في صفحتي ان كل اكله ليها 

تركات هتعجبكم وهتخلي طعم الاكل حلو اوووى وكمان هخليك شاطر في عمايل البيتزا الايطاليه علي اصول 

مكونات البيتزا الايطاليه 

١. 1 كيلو دقيق

٢. 2 معلقه سكر كبيره

٣. نصف معلقه ملح

٤. اثنين ونصف معلقه خميره كبيره

٥. حليب بودر مقدار 2 معلقه كبيره لو بتستخدمي الكيس يبقى كيس واحد فقط

٦. بيضه كامله

٧. ربع كوب زيت

٨. معلقتين كبيره خل 


 مكونات صلصه البيتزا الايطاليه


١. واحد كيلو طماطم

٢. ٢بصل شرائح 

٣. اربع فصوص ثوم مهروس

٤. ربع كوب مياه مش اكثر من الرابع لان الطماطم تنزل ميتها 

٥. زعتر معلقه كبيره

٦. بابريكا معلقه كبيره.

٧. بصل بودر معلقه كبيره

٨. ثوم بودر معلقه كبيره.

٩. نصف معلقه فلفل اسود ‏

١٠. ثلاث معالق  صلصه البيتزا الايطاليه 

  طريقه تحضير صلصه البيتزاالايطاليه

١.نضع الطماطم عليها البصل والثوم   علي النار لمده ربع ساعه 

٢وبعد ذلكنطلع الطماطم والبصل والثوم من على النار تكون صفه ميتها وبعد كده وانا اضربها في الخلاط حتى تنعم

٣. ثم نضع عليها زعتر والبابريكا والملح والثوم البودر والبصل البودر  و ثالث و ثلاث معالق زيت من بتوع الاكل وتكون كده اتحضرت البيتزا 

      طريقه تحضير عجينه البيتزا الايطاليه
  

١.نضع الدقيق وعليه 2 معلقه سكر صغيره معلقه ملح 2 معلقه خميره والحليب البودر

٢.وبعدين نضيف الزيت على الدقيق ونبدا نفرق دقيق مع المكونات ذكرناها

٣.كده نضيف بيضه وبعد كده تنظيف المياه واحده واحده لما نلاقي العجينه تلم تبقى كده مش عايزه ميه وتكونوا مياه دافئه مش سخنه ولا ساقعه تكون دافئه الخطوه الجايه مهمه جدا

٤. وكمان المعلقتين الخل وبعد كده نعجن العجينه مع بعضها كويس قوي وكل ما تمسك في بعضها  تكون احسن و لما تسيب من الطبق وتسيب من العجانه يبقي كده هي تعجبك كويس و تعرفي ان هي كانت كويس لما يكونش فيها تعرجات تكون كلها  ناعمه تكون شكلها ملسه كلها و ناعمه

٥.وبعد كده نسيبها تخمر في الشتاء بنسيبها ساعه وفي الصيف بنسيبها ربع ساعه

٦. وبعد كده بناخدها نطلعها عشان   كيلو الدقيق تقريبا بيعمل اربع بيتزات الحجم الكبير اللي هو الارج واللي عايزه تعمليها صغيره تقطع على ثمن بيتزا صغيره وبعدين نعجنها و ن نفردها م وتبقي  مدوره

٧. وبعدين نحطها في صينيه وقبل ما نحطها في الصينيه تكون مدهونه زيت الصينيه ونحط عليها الحشو سواق بقى خضروات  او تكون لحمه او تكون سوسيس او تكون تونه الحشو اللي انت تحبيه 

٨.بعدين بالنسبه للفرن بقى  مشغله الفرن على اعلى درجه وبعد كده تحطيها في الفرن تكون قريبه من النار هتاخذ وش من فوق اصفر كده ذهبي ومن تحت مستويه وتكوني عندك  اي نوع من أنواع أنواع الجبنه الموتزاريلا  اي نوع عندك اي نوع مش لازم نوع معين وبعد كده نحطه عليها بكميه كبيره و نشغل الشوايه بتاعه الفرن وتكون قريبه منها وتحطها حولي دقيقتين و طالع من الفرن تكون استوت 
وبالهنا والشفا.
شكلها جميل وطعمها جميل اوووووووووووووووووووووووي
         



البيتزا لما بتتقطع بتكون بالشكل الجمال ده

                                              لما البيتزا تستوي بتطلع بالشكل الجميل ده 

تعليقات

إرسال تعليق