-->
طريقه عمل  الارز المصري بالشعريه والإفراج المعصجه بالبصل والفلفل

طريقه عمل الارز المصري بالشعريه والإفراج المعصجه بالبصل والفلفل

صور الفراخ المعصجه بالبصل قبل التسويه الزبده البلدي المصري الارز البلدي المصري    ١ _مقدمه عن الارز بالشعريه المصري والفراخ المعصجه بالبصل  ٢_مكونات الارز   ٣_ طريقه تحضير الارز بالشعريه  ٤…



صور الفراخ المعصجه بالبصل قبل التسويه

الزبده البلدي المصري
الارز البلدي المصري 

 

١_مقدمه عن الارز بالشعريه المصري والفراخ المعصجه بالبصل 
٢_مكونات الارز  
٣_ طريقه تحضير الارز بالشعريه
 ٤_مكونات الفراخ المعصجه بالبصل والفلفل والطماطم 
٥_طريقه تحضير الفراج المعصجه بالبصل والفلفل والطماطم
٦_ مكونات السلطه المصريه الصحيه 

٧_طريقه تحضير السلطه المصريه الصحيه 


                            مقدمه عن الارز الابيض بالشعريه المصريه

الارز المصري وكمان بنضيف عليه شعريه  من الأطباق الرئيسه  في مصر  وليها اثار ايجابيه علي الإنسان 

لانه بيزود الإنسان بالطاقه النشويه  ويبقي موجود في أي عزمه في مصر وفي اي فندق او اي مطعم  

 أما الفراج المعصجه بالبصل المصري  هي اختار جديد من اخترعي وكمان بتبقي زيها زي المشويه بالظبط ولونها

 كمان بيبقي جميل ياله بينا نشوف مقاديرها وطرق تحضيرها ياله بينا نصلي علي الرسول ونقول بسم الله الرحمن الرحيم

★مكونات الارز بالشعريه المصري

١_كيلو ارز مصري 

٣ معلاق من الزيت النقي اي زيت بتحبي تختريه 

٤_نصف كيس من الشعريه المصريه 

٥_اهم مكون هو الزبده البلدي المصريه طبعا بتدي طعم تحفه في الارز  

★طريقه تحضير الارز المصري بالزبده البلدي والشعريه المصريه :

١_ إحضار وعاء لي طهي الارز ونضع ٣ معالق من الزيت 

٢_ثم نقوم بوضع الزبده البلدي المصري مع التقليب جيد حتي الذوبان 

٣_ثم نقوم بوضع الشعريه المصريه ومع التقليب جيدا حتي لونها يعطي دهبي مع التقليب جيدا وباستمرار 

٤_ثم نقوم بغسل الارز جيدا وتصفيه ونضع الارز في الوعاء مع الشعريه والزبده البلدي  مع التقليب باستمرار  ثم

 نضع شربت الفراخ المعصجه بالبصل والطماطم والفلفل  علي نار متوسطه حتي يشرب الارز  الشربه  نضع الارز

 علي نار هادئة جدا 

★مكونات  الفراخ المعصجه بالبصل والفلفل والطماطم:


١_عدد فراخ حوالي ٢كيلو ونصف

٢_عدداربع بصلات متوسطه الحجم 

٣_ عدد ثلاث فلفل اخضر واحمر 

٤_عدد ثلاث حبات من الطماطم الجامده 

5_عدداثنين معالق من الزبده البلدي 

★مكونات بهارات الفراخ المعصجه بالبصل والفلفل والطماطم الجامده:

١_عدد واحد معلقه صغيره من الفلفل الاسود مطحون. 

٢_عدد واحد معلقه صغيره  بهارات الفراخ 

٣_عدد واحد معلقه بابريكه الحمراء علشان بتدي 
طعم حلو للفراخ المعصجه

4_عدد اربع أوراق من الورق اللوري صحيحه غير مطحونه 

٥_عدد 1معلقه صغيره من القرفه مطحونه

٦_ نضع معلقه صغيره كاري علشان تدي لون اصفر ودخلي 


★طريقه تحضر الفراخ المعصجه بالبصل 


الفلفل والطماطم نقوم بتقطيع الفراخ اربع تربع ثم نغسلها بالملح والليمون ونقوم باغسلها مره اخري وبكده تكون الفراخ

 جاهزه للطبخ  وبعدين نقوم بتقطيع ٣بصلات تقطيع متوسط الحجم ثم نقوم بتقطيع الفلفل تقطيع متوسط ثم نقوم بتقطيع

 الطماطم علشان تدي الفراخ طعم لذيذ وجميل  ونضع عليها بهارات الفراخ اللي هي الورق اللورى وكمان القرفه

 المطحونه وكمان نضع الفلفل الاسود علشان له تأثير فعال علي صحه الانسان وكمان نضع معلقه صغيره من الكاري

 علي الفراخ  ونضع ربع كوب من المياه ونضع علي نار متوسطه في درجه الحراره ثم نقوم بتقدمه بالف هنا



 
شكل الفراخ المعصجه  بعد ما استوت
بعد لما سقيت الارز المصري بالشربه
شكل الارز المصري البلد

 لما تستوي 



                                                                 شكل الشعريه لما اتحمرت 

صور الفراخ المعصجه بالبصل قبل التسويه الزبده البلدي المصري الارز البلدي المصري    ١ _مقدمه عن الارز بالشعريه المصري والفراخ المعصجه بالبصل  ٢_مكونات الارز   ٣_ طريقه تحضير الارز بالشعريه  ٤…

تعليقات

إرسال تعليق