-->
طريقه عمل  ساندوتش الكريب بالثوميه السوري في 10 دقائق

طريقه عمل ساندوتش الكريب بالثوميه السوري في 10 دقائق

محتوي المقال   1. قادير الكريب السورى   ٣. طريقه عمل الثوميه السورى بأسرار وتكاتها  ٤. مقادير القوميه السورى بكل أسرارها وجمالها  ٥.طريقه تحضر الثوميه السورى بأسرارها زي بتاعت المحل…

   محتوي المقال

  1. قادير الكريب السورى 
٣. طريقه عمل الثوميه السورى بأسرار وتكاتها 
٤. مقادير القوميه السورى بكل أسرارها وجمالها
 ٥.طريقه تحضر الثوميه السورى بأسرارها زي بتاعت المحلات السورى الجميله 

           طريقه عمل ساندوتش الكريب  السورى

ساندوتش الكريب من السندوتشات الاكثر طلبا  عليها في مصر وخاصه  في الفتره الاخيره بنلاقي طوابير كثير قوي واقفه قدام المحلات السوريه ومش عارفين ايه سر السندوتشات السوريه  انا النهارده هاقول لكم سر الوصفه السوريه الكريب السوري بالتوميه السوريه زي بتاعه المحلات السوريه بالضبط يلا تعال نشوف المقادير  والتحضيرات .

مقادير عجينه  الكريب السورى  

١. اثنين كوب حليب

٢. كوب ونصف دقيق

٣. معلقه كبيره زبده مذابه او زيت

٤. اثنين حبه بيضه

٥. معلقه صغيره ملح

٦. معلقه صغيره سكر

طريقه تحضير الكريب السورى بكل اسراره ..

١.اثنين كوب حليب  و نضيف معلقه الملح

٢. ثم نضيف سكر ونضيف اثنين  البيضه ونضربهم بمضرب البيض

 ٣.وبعدين نضيف الدقيق  ونقلبهم مع بعض كويس.

 ٤.ونجيب الطاسه علي النار  ونضيف الكريب علي النار هياخد لون دهبي 

٥. وبعدين نقلبها علي الوجه الثاني 

طريقه عمل الثوميه السوري والمقاديرالثوميه السورى

١. كوب واحد من ماء

٢. اثنين معلقه كبيره نشا

٣. معلقه كبيره ثوم مفروم

٤.اثنين او ثلاث معالق كبيره خل

٥. ربع كوب زيت

٦. ثلاث معالق حليب

٧. نصف معلقه ملح

٨. اربع معالق من مايونيز او ممكن نصف علبه زبادي

  طريقه تحضير الثوميه السوري  

١.نجيب طاسه ونضيف ليها كوب الماء 

٢.ثم النشا وتقبلهم كويس وتكون علي درجه حراره متوسطه حتي تصبح لونها شفاف  

٣.ونزلهامن علي النار حتي تبرد 

٤.ثم نضيف في الخلاط الثوم مع الزيت  ثم نضيف الملح ثم نضيف المايونيز ثم نضيف الحليب ثم نضيف الخل  وبعدين وضربهم في الخلاط كويس حتي يكون القوام عالي

ه. ثم نضيف النشا ونضربهم كويس بالخلاط حتي يتجانس مع بعضهم ويكون القوام مناسب .
أما الحشو بإمكانكم الاختيار الحشو داخل الكريب سواء كان سجق أو شورمه الفراج السورى  او شورمه  اللحمه أو كبده  

ونقدم معاها البطاطس المقرمشه اللذيذه والطعمها حكايه 


 تعالوا اقولكم طريقه عمل البطاطس المقرمشه بكل أسرارها وتكاتها الرائعة

 طريقه عمل البطاطس المقرمشه 

 طبعا البطاطس من الاكلات المفضله لدي بعض الناس ربما تكون البطاطس مسليه جدا الاكلات مثل الشاورما

السوري او على الفطار او على العشاء هي اكله خفيفه جدا وكمان بعض الاطفال بتحبها   لانها سهله  يلا اقول لكم أسرارها

مقادير البطاطس المقرمشه  

١. كيلو بطاطس 

٢. خل 

٣. ماء 

٤.بهارات البطاطس 

٥. زيت غزير 

 طريقه تحضير البطاطس المقرمشه 

١. نقوم بتقشير البطاطس وبعدين نقوم بغسلها تحت الماء كويس جدا  

٢. متقطع البطاطس صوابع قد بعضها وكمان شكلها يكون متساوي 

٣. ثم نقوم بوضع الطاسه علي النار وبعدين نضع فيها زيت كثير ودرجه حراره عاليه

٤. نضع فيها البطاطس حتي  تستوي شويه علي النار 

٥. دقائق ونطلعها وبعدين حتي تبرد  ونرجع نضعها في الجلسه مره اخري حتي يحمر لونها الي اللون الذهبي المراد  










محتوي المقال   1. قادير الكريب السورى   ٣. طريقه عمل الثوميه السورى بأسرار وتكاتها  ٤. مقادير القوميه السورى بكل أسرارها وجمالها  ٥.طريقه تحضر الثوميه السورى بأسرارها زي بتاعت المحل…

تعليقات

إرسال تعليق