-->
طريقه الحواوشي المصري علي أصوله

طريقه الحواوشي المصري علي أصوله

طريقه عمل الحواوشي المصري علي أصوله  الحواوشي المصري اللي كل اللي بياكله بالطريقه بتاعتي بتجنن عليه الحواوشي المصري ليه طرق كتير بس معظم الناس بتحبه  بالطريقه اللي عقولكم عليها الطريقه طعمها لذيذ وجميل وكمان بيدفي في الشتاء لأني عباره عن …



 طريقه عمل الحواوشي المصري علي أصوله 

الحواوشي المصري اللي كل اللي بياكله بالطريقه بتاعتي بتجنن عليه الحواوشي المصري ليه طرق كتير بس معظم الناس بتحبه

 بالطريقه اللي عقولكم عليها الطريقه طعمها لذيذ وجميل وكمان بيدفي في الشتاء لأني عباره عن لحمه  الحواوشي من أصول قديمه

 لدي المصرين 

مكونات الحواوشي المصري علي أصوله :

١_ نصف كيلو لحمه مفروم لى اربع أفراد 

٢_٥حبيات فلفل رومي الاخضر المص

٣_اربعه من حبات البصل الاحمر المصري 

٤_ ١فلفل أخصر حار إذا كان في رغبه لديه 

٥_بهارات الحواوشي 

٦_ من اثنين الي ثلاث معالق زبده بلدي إذا وجد ممكن اي نوع من أنواع السمنه حواوشي .

٧_ اثنين معلقه زيت اضافه الي الحواوشي ده تركه من التركات اللي عقولكم عليها 

٨_ حولي من خمس رغفه عيش مصري من الكبير 

مكونات البهارات الحواوشي المصري علي أصوله :

١_معلقه صغيره من الفلفل الاسود 

٢_ معلقه صغيره من  البصل البورد 

٣_معلقه صغيره من القرفه مطحونه 

٤_معلقه كبيره من الملح الابيض 

٥_معلقه من البهارات الحواوشي ممكن نشتريها من السوبر ماركت 

٦_معلقه  صغيره   من الكمون المطحون

٧_معلقه صغير من الكركم علي الكاري دي بقي التركيه اللي انا بقولكم عليها 


طريقه تحضير الحواوشي المصري علي أصوله بالتركات والحركات المصريه :

نقوم بوضع اللحمه المفرومه ثم نضع عليها  نقوم بتقطيع الفلفل الاخضر في الكبه لانها بتكون شكلها صغير جدا علشان يكون طعمها

 حلو ثم نقوم بتقطيع البصل في الكبه لانيها بتكون متقطعه صغيره جدا ثم  نضعها علي اللحمه المفرومه لعمل الحواوشي المصري

 وثم نقوم بوضع بهارات مثل الفلفل الاسود والقرفه ثم نضع الملح الابيض ثم نضع الكركم علي الكاري ثم الكمون ثم نضع بهارات

 الحواوشي اللي موجوده عن أي سوبر ماركت ثم نضع البصل البورد ثم نضع الزبده ثم نضع الزيت عليها ثم نقلبها جدا جدا 

 ثم نجيب عيش مصري من اي فرن ثم نقوم بتقطيه من النصف ثم نضيف إليه اللحمه بمكوناتها  ممكن نقوم بفتح العيش من الوجه

 بتاعه ونقوم لاضافه الحواوشي المصري علي أصوله ثم نحضر صينيه من الالمونيوم ثم نقوم بوضع معلقه صغيره من الزيت في

  الصينيه من تحت ثم نقوم وضع الحواوشي  فيها ونكون مجهزين الفرن يكون علي درجه حراره متوسطه علشان الحواوشي

 يستوي من جوه وكمان في الاخر نشغل الشويخ علشان وش العيش يحمر  ميكملش خمس دقائق بالظبط ونقوم برفع من تحت في

 الفرن الي الشبكه ثم بعد خميس دقائق  تحت في الفرن تحت ثم بعد خميس دقائق نضعه علي الشويه وكمان الحواوشي المصري 

 يكون مقرمش  ولو مش عايزه مقرمش بوضع عليه أي غطاء لمده خمس دقائق ونقوم بتقدم بالف هنا وشفاء 

ممكن نعمل طحينه مصريه الحواوشي المصري بتبقي طعمها جميل  وطعم حلو بجانب الحواوشي المصري 

مكونات الطحينيه المصريه :

١_علبه من الزبادي الساده 

٢_نصف كوب من الماء الدافئ

٣_نصف معلقه من الملح الابيض المصري 

٤_نصف من الكمون 

٥_نصف معلقه  من الثوم البودر والبصل البودر 

٦_ نصف من القرفه اذا لديك الرغبه إليه

٧_اربعه من معالق الطحينيه المصريه الخام 

8-معلقه صغيره من الثوم المفروم 

طريقه تحضير الطحينيه المصريه للحواوشي المصري :

نضع الطحين عليها نص ف كوب الماء  الدافئ ثم تقوم بتقليبها ثم نقوم بوضع الزبادي ثم نقوم بوضع البهارات الملح الابيض

 والفلفل الأسود والثوم المفروم ثم نضع الثوم البودر ثم نقوم بوضع الكمون ونقوم بتقلبها جيدا حتي تصبح كريمي  وتقوم بتقدمها

 مع الحواوشي 







 



طريقه عمل الحواوشي المصري علي أصوله  الحواوشي المصري اللي كل اللي بياكله بالطريقه بتاعتي بتجنن عليه الحواوشي المصري ليه طرق كتير بس معظم الناس بتحبه  بالطريقه اللي عقولكم عليها الطريقه طعمها لذيذ وجميل وكمان بيدفي في الشتاء لأني عباره عن …

تعليقات

إرسال تعليق