طريقه عمل السمك البلطي بالطريقه المصريه
طريقه عمل السمك البلطي بالطريقه المصريه وكمان هنعمل سلطه المحلات السمك والتركات السمك البلطي السمك المحبه
عن بعض الاشخاص وكمان وكمان ليه وفوائد للجسم ويمد بالكالسيوم وكمان طعمه جميل خفيف علي المعده وكمان هنقول علي
سر هيخليه بدون راحه غير مقبوله وكمان هتقول علي سر اخر يكون مقرمش زي بتاع المحلات كمان هنعمل الارز المصري البني
الخاصه بالسمك البلطي المقرمش
مكونات لعمل السمك البلطي بالطريقه المصريه المقرمشه
1-٢كيلو من السمك البلطي.
2*كيلو من الدقيق الابيض.
٣_كيس من الفجيتارالحار أو البارد علي حسب الرغبه
٤_معلقه كبيره من الكمون المطحون
٥_معلقه كبيره من الفلفل الاسود
٦_معلقه كبيره الملح الابيض
٧_ معلقه كبيره بابريكا حمراء
٨_نصف معلقه كاري ونضيف كمان نصف معلقه كركم
٩_معلقه كبيره طحينه ودي سر من اسرار السمك المقلي المقرمشه بالطريقه المصريه
١٠_نصف كوب من الخل البيض
١١_اولا واخيرا الزيت للقلي
طريقه تحضير السمك البلطي المقرمش بالطريقه المصريه
تقوم بغسل السمك البلطي تحت مياه عزيزه ونقوم بتنظيفه جيدا من الداخل ثم نقوم نصفه قسمين ونضع عليه عصير من الليمون
ثم نقوم بوضع معلقه من الخل الابيض وبعد ذلك نضع معلقه من كبيره من الطحينه ونقوم بنقعه لمده ربع ساعه
ثم نقوم لشطف السمك البلطي تحت الماء جيدا وتصفيه جدا من المياه
ثم نقوم بوضع طاسه القلي علي نار متوسطه مع زيت غزير لقلي السمك البلطي
ثم نضع الدقيق مع الفاجيتار نخلطهم جيدا ونضع فيه السمك البلطي ثم نقوم بتفيض الدقيق من السمك جيدا حتي لا يحترق
في الزيت والسمك البلطي يفضل شاهي واصفر ومقرمش
ثم نقوم بوضع السمك في الزيت حتي يتم استوائه ويتم تقليبه علي الجانبين
طريقه تحضير. الارز المصري البني جانب السمك البلطي المقرمش بالطريقه المصريه
مقادير الارز المصري البني بالطريقه المصريه
١_ كيلو واحد من الارز المصري
٢_معلقين من الزيت أو الزبده اللي متوفر يمكن استعماله
٣_اثنين قطعه من البصل المصري
ومعلقه من صوصو لونه بني وده سر من الاسرار الرز البني بالطريقه المصريه
ونحتاج الي كيلو من الارز المصري ثم نحتاج ٥اكواب من المياه المغلي
طريقه تحضير الارز المصري البني السمك المقلي بالطريقه المصريه المقرمشه
١_نجيب اناء ونضع فيه البصل والزيت ونقوم بتحمر البصل حتي توصل الي لون بني غامق ثم نضع الارز عليها ونقوم بنقلبها جيدا
حتي ياخد اللون البني ثم نقوم بوضع المياه علي النار حتي تسخن وتصبح للاستخدام للارز المصري نقوم ثم نضع علي النار
حوالي نصف ساعه حتي يتم تسويتها
مكونات الطحينه المصريه:
١_كوب من الطحينه المصريه
٢_كوب الا ربع مياه سخنه
٣_علبه زبادي طبيعي بدون سكر
٤_معلقه بهارات متكامله الفلفل الاسمر والملح والقرفه والشطه
٥_معلقه كبيره من الخل الابيض
طريقه تحضير الطحينه المصريه علي اصول وأسرارها :
نضع الطحينه في وعاء ونضع عليها النار ثم نضع عليها الزبادى ثم نضع عليها الخل ونقلب جيدا حتي يتم الذوبان ثم نضع المياه
الساخنه ثم يتم التقليب جيدا ثم يتم وضع البهارات الخاصه الطحينه المصريه ثم نقوم بتقليب الطحينه مع باقي المكونات حتي يصبح
القوام الطحينيه مناسب جيدا وتكون مناسبه للاكل
طريقه عمل السلطه للسمك المقلي المصري المقرش بكل اسرار وتركتها :
١_نصف كيلو طماطم تكون خاصه بالسلطة
٢_٣فص ثوم مهروس
٣_ ربع كيلو فلفل اخضر
٤_٢معلقه كبيره خل
٥_معلقه كبيره من الزيت الابيض النقي
٦_٣حبات من البصل المصري
٧_عدد ١من خضار البقدونس الاخضر
٨_ربع كيلو فلفل احمر
٩_معلقه كبيره من الملح الابيض
١٠_معلقه كبيره من بهارات السلطه
تسلم ايدك 😘😘😘
ردحذفواو . جامدة فشخ
ردحذفههههههه
ردحذفأزال المؤلف هذا التعليق.
ردحذف